Προβολές Ταινιών

Ετησίως προγραμματίζουμε προβολές ταινιών γύρω από δικαιώματα του ανθρώπου και ανθρωπιστικές κρίσειςΠροηγούμενα Έτη

Δεκέμβριος 2005: "Hotel Rwanda" - Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας για τα τραγικά γεγονότα του Απριλίου-Ιουνίου 1994 στη Ρουάντα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Παντείου "Σάκης Καράγιωργας". Ακολούθησε συζήτηση για το ζητημα της Γενοκτονιας και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, όπου συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΕΚΕΚΔΑΑΔ και πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Εφαρμογή και Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, Καθηγητής Στ. Περράκης, ο Λέκτορας Δ. Γάγγας και η Λέκτορας Μ.-Ντ. Μαρούδα.

 

20 Νοεμβρίου 2008: "Ημέρες Μνήμης- Ημέρες Δράσης" : Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΕΚΕΚΔΑΑΔ διοργάνωσε τη προβολή της ταινίας "Όλα τα αόρατα παιδιά". Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τη UNICEF Λ.Κανελλόπουλου, του Συνήγορου για το Παιδί Γ.Μόσχου, και την Τ.Σταυρινάκη από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το συντονισμό του Διευθυντή του Κέντρου Καθηγητή Στ.Περράκη.

 

26 Οκτωβρίου 2010: 65η Επέτειος Ηνωμένων Εθνών - Προβολή ταινίας και συζήτηση. Με την ευκαιρία της 65ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών, διοργανώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο «Σ. Καράγιωργας ΙΙ», η προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Νo man's land», του D. Tanovic (2001). Την ταινία σχολίασαν οι Καθηγητής Στ. Περράκης, η Επικ. Καθηγήτρια Εμ. Δούση και η Λέκτορας Μ.-Ντ. Μαρούδα. Προλόγισε ο Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Π. Τσίρης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δ. Φατούρος, Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ (UNRIC).