Ομιλίες - Διαλέξεις

Κάθε χρόνο οι ερευνητές του κέντρου συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύουν την έρευνά τους. 

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις 2019/2020 και ένα blog με την κυριότερη έρευνα

stay tuned

για περισσότερες πληροφορίες 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

academia edu

Τετράδια Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (νέο blog)Παλαιότερα Έτη

Δεκέμβριος 2005: "Hotel Rwanda" - Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας για τα τραγικά γεγονότα του Απριλίου-Ιουνίου 1994 στη Ρουάντα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Παντείου "Σάκης Καράγιωργας". Ακολούθησε συζήτηση για το ζητημα της Γενοκτονιας και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, όπου συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΕΚΕΚΔΑΑΔ και πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Εφαρμογή και Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, Καθηγητής Στ. Περράκης, ο Λέκτορας Δ. Γάγγας και η Λέκτορας Μ.-Ντ. Μαρούδα.

23 Μαΐου 2007: «Fact-finding για παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ανθρωπιστικού δικαίου: η περίπτωση του Λιβάνου» Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «Σ.Καράγιωργα», με κεντρικό ομιλητή τον Δ/ντή του Κέντρου και μέλος της Επιτροπής Έρευνας για τον Λίβανο του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, καθηγητή Στ. Περράκη Της ομιλίας προηγήθηκε η προβολή φιλμ για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ένοπλης σύρραξης Ιουλίου-Αυγούστου 2006 μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολλάχ, στον πληθυσμό και την υποδομή του Λιβάνου.

20 Δεκεμβρίου 2007: "ΕΕ και Δικαιώματα του Ανθρώπου: Κεκτημένο και Προκλήσεις μετά τη ″Μεταρρυθμιστική Συνθήκη″": Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης σε συνεργασία με την Έδρα J.Monnet "Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ" και τον Τομέα Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του ΙΔΙΣ, στο ΙΔΙΣ. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Χ. Γεραρής, Π. Γρηγορίου, Γρ. Καλαβρός, Χ. Καραμπαρμπούνης, Ν. Μαριάς, Κ. Στεφάνου, Μ. Τσινισιζέλης, Ν. Φραγκάκης, Στ. Περράκης , Δ. Χρυσοχόου.

20 Νοεμβρίου 2008: "Ημέρες Μνήμης- Ημέρες Δράσης" : Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΕΚΕΚΔΑΑΔ διοργάνωσε τη προβολή της ταινίας "Όλα τα αόρατα παιδιά". Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τη UNICEF Λ.Κανελλόπουλου, του Συνήγορου για το Παιδί Γ.Μόσχου, και την Τ.Σταυρινάκη από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το συντονισμό του Διευθυντή του Κέντρου Καθηγητή Στ.Περράκη.

29 Απριλίου 2009: Εκδήλωση για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων αφιερωμένη στην 'Ερικα – Ειρήνη Νταή πρώην Ειδική Εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Σ.Καράγιωργας» του Παντείου Πανεπιστημίου. Κεντρική εισηγήτρια ήταν Καθηγήτρια 'Ερικα – Ειρήνη Νταή ενώ με παρεμβάσεις συμμετείχαν ο Καθηγητής Στ. Περράκης και η Υποψ.Δρ. Β. Σαράντη.

26 Οκτωβρίου 2010: 65η Επέτειος Ηνωμένων Εθνών - Προβολή ταινίας και συζήτηση. Με την ευκαιρία της 65ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών, διοργανώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο «Σ. Καράγιωργας ΙΙ», η προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Νo man's land», του D. Tanovic (2001). Την ταινία σχολίασαν οι Καθηγητής Στ. Περράκης, η Επικ. Καθηγήτρια Εμ. Δούση και η Λέκτορας Μ.-Ντ. Μαρούδα. Προλόγισε ο Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγητής Π. Τσίρης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δ. Φατούρος, Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ (UNRIC).